D(r)oživeti cruffini

SESTAVINE: za cca 15 cruffinov

  • 400 g droži
  • 270 g bele moke
  • 50 g stopljenega masla
  • 200 g zmrznjenega ali zelo hladnega masla
  • 7 g soli
  • 100 g sladkorja
  • 60 g mleka

Vse sestavine, razen zmrznjenega masla, zmešamo v gladko testo. Testo pustimo počivati vsaj eno uro. Testo bo rahlo vzhajalo. Testo razvaljamo na delovni površini v pravokotnik, cca 1cm debeline. Na razvaljano testo naribamo zmrznjeno/hladno maslo in ga razporedimo po celotni površini. Testo lepo prepognemo v pismo in ponovno zvaljamo. Pustimo počivati vsaj 15 minut in postopek ponovimo. Postopek ponovimo vsaj 10x, boljše večkrat.

Po 7 urah testo ponovno razvaljamo, narežemo na trakce in oblikujemo cruffine, kot je prikazano na sliki. Oblikovane cruffine pustimo počivati od 15 do 18 ur na sobni temperaturi (cca 20 stopinj). Pred peko jih premažemo z mešanico jajca in smetane, potrosimo z dekorativnim sladkorjem ter pečemo na 180 stopinj približno od 25 do 30 minut (peka je odvisna od vaše pečice).

Po peki jih napolnimo z vam ljubo kremo. Marmelada, vaniljeva krema, čokoladni ganache…. Nad cruffini ne obupajte, vredno je in splača se. Brbončice in družina vam bodo hvaležni.

polabekeraj-bistro-droziveti-cruffini

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komentiraj