“Pola, ti moraš odpreti bekeraj!”

Tako se je vse začelo. No, v bistvu se je začelo že prej. Verjetno že pri zapisovanju moje DNK vijačnice.

Poznate koga, ki je obseden z dobrimi bakterijami in fermentacijo? Se mi je zdelo. No zdaj poznate mene. Zaradi mojega nadzemeljskega navdušenja nad drožmi* je nastala blagovna znamka D(r)oživetje, ki jo vodim skupaj z mojim fermentiranim prijateljem Erikom Bačarjem.

 

* divji kvas, združba mlečnokislinskih bakterij in kvasovk iz naravnega okolja, s katerimi pripravljamo kvašeno testo

“Peka kruha z drožmi in ljubeznijo me je obsedla.

Kmalu pa me je ustvarjalna energija pripeljala še korak dlje in sem droži začela uporabljat še pri zdravih sladicah, ki so moje poslanstvo.

Tako je zgodba PolaBekeraj prerasla vse okvirje in svoje poslanstvo danes delim z dobrimi ljudmi, na katere prenašam vse svoje znanje, izkušnje in najboljše recepte. Enkrat vodim kulinarične delavnice, kulinarična rojstnodnevna praznovanja za otroke in odrasle, spet drugič organiziram kulinarični teambuilding za podjetja.

Sem Korošica, ki jo je ljubezen pripeljala v Belo krajino, sem mamica Ave in Jona, sem partnerka in prijateljica. Rada imam vse, kar je lepo, lepo hrano, lepe obleke, lepe kuhinje in obožujem kuharske knjige.

Ko se mi je pridružila prijateljica Simona, sva počasi začeli graditi vse, kar lahko danes vidite, kupite, otipate in okusite. Trenutno je tako, da se Polona mudi v Pekarni v Semiču, kjer izumlja nove recepte, Simona pa če ni na terenu, sedi za njenih hrbtom z računalnikom in skupaj ustvarjava in kreirava. Zgodba PolaBekeraj še zdaleč ni končana. Prav zares sva jo komaj začeli pisati in veliko tega vama morava še pokazati, vendar vse ob svojem času.

Dobrodošli v svetu PoleBekeraj.

“Between motherhood and fashion is sourdough passion.”

- Polona Klančnik

Kontakt in rezervacija

narocila@polabekeraj.si