Letos bodo prazniki še slajši,

saj v Slovenijo, po menju kulinaričnih kritikov, prihaja eden najboljših evropskih kraljev med sladicami - PANETTONE!

 

Panettone je ekstrat praznikov in je ena tistih sladic, ki se ob božiču znajde na praznični mizi. Gre za vrsto sladkega kruha, ki izvira iz Italije, pripravlja se običajno v božičnem času in kot mala umetnina krasi naše mize.

 

Ekipa iz pekarne Kroštula iz Pakoštan je pred kratkim predstavila svoj panettone, ki je postal pravi hit! Dolgo so se ukvarjali z recepturo, da bi vse podrobnosti spravili na vrhunsko raven in na koncu svoj panettone predstavili v štirih neustavljivih različicah.

ODDANA BODO TISTA NAROČILA, ČIGAR PLAČILA BOMO PREJELI DO 14.00 URE V PONEDELJEK, 5.12.2022!

- Ročno narejeno
- 100% naravna fermentacija 
- Proces izdelave traja 4 dni
- Izbrane najboljše italijanske sestavine (moka)
- Pistacija iz Sicilije
- Mandarine iz doline Neretve (iz katerih je vsak dan narejena pasta) 

KANDIRANO SADJE

ČOKOLADA

PISTACIJA - VIŠNJA

MANDARINA - BELA ČOKOLADA

NAJZAHTEVNEJŠI PEKOVSKI PROIZVOD

Panettone nosi krono med pekovski izdelki ravno zaradi svoje zahtevnosti izdelave. 

Ekipa iz Kroštule ki zaradi zahtevnosti proizvodnje, skoraj da ves november in december spi v pekarni, lahko potrdi, da je vse to res.

Celoten proces izdelave panettona traja 3 do 4 dni in je izjemno naporen, saj morajo biti vsi parametri, od naravnega kvasa Lievito madre, temperature, fermentacije in pečenja ves čas popolni, da je izdelek vrhunski.

Na koncu vse skupaj dobi smisel, ko ga po peki obrnejo na glavo da lahko zaradi ekstremne količine masla, rumenjakov in naravnih arom obdrži obliko.

ODDANA BODO TISTA NAROČILA, ČIGAR PLAČILA BOMO PREJELI DO 14.00 URE V PONEDELJEK, 5.12.2022!

V SODELOVANJU

Copyright © 2022 PolaBekeraj