0
Your Cart

O NAS

Zgodba PolaBekeraj se začne desetletje nazaj…

Polonca Rahmanović – Pola, Korošica, ki je živela v Ljubljani,

se kot zaposlena v marketingu, vpiše v gostinsko šolo. Zakaj, se vprašate? Ker tistemu, kar ti je namenjeno, ne moreš pobegniti.

Polona prihaja iz družine, kjer jim po žilah teče gurmanska kri in dobesedno odrašča v gostinstvu. Kasneje se odloči za izobraževanje v tej smeri, saj jo nemirna žilica po kulinaričnem ustvarjanju ne pusti pri miru. Tako se rodi ideja o PolaBekeraj, ki na začetku ljubiteljsko ustvarja in peče za prijatelje, kasneje pa se odloči, da temu posveti karierno pot.

PolaBekeraj je začela ustvarjati z drožmi, ki še nekaj let nazaj niso bile tako poznane in predvsem popularne kot so danes. Orala je ledino v slovenskem prostoru in se borila za slišani glas, saj je velikokrat naletela na gluha ušesa. Uspelo ji je, saj so danes droži in peka z drožmi trend h kateremu se obrača vse več ljudi.

PolaBekeraj danes.

Danes PolaBekeraj ni več samo Polona.

Leta 2019 se Poloni pridruži še Simona in tako PolaBekeraj zapusti domačo kuhinjo in postane blagovna znamka, ki združuje izdelke narejene z drožmi, kulinarične delavnice in tečaje, pogostitve in edinstvene degustacije.

Konec leta 2019 blagovna znamka PolaBekeraj svojo pot začne v središču starega mestnega jedra Črnomlja, z majhnim a srčnim bistrojem s konceptom, kjer se fermentira vse, kar se fermentirati da. V bistroju vsako jutro zadiši po toplih cruffinih, grisinih in kruhu z drožmi, v mali kuhinji pa se skuha dnevne jedi, speče najboljše d(r)oživete pite in ostale majhne sladke in slane pregrehe, ki jih tako zelo obožujete.

Bistro kmalu postane premajhen, zato se spremeni v delavnico, kjer se po naročilu trudimo ustreči vašim željam. Ko pa se odpre pekarna v Semiču s krasnimi novimi Fines pečmi, se odločimo, da naš ljubki mali prostor v Črnomlju zapremo.

Danes po naročilu pečemo in ustvarjamo v pekarni v Semiču in pripravljamo novosti, ki jih lahko kupite v butičnih slovenskih trgovinah ali si izdelke naročite na dom.

Polona se po večini mudi v pekarni v Semiču, kjer je danes Klinika za droži. Tam kreira, izumlja nove recepte in se izobražuje. Simona ji ob boku stoji v pisarni in skrbi, da se kolesje podjetja nemoteno vrti.

V tem kratkem času se je zgradila zgodba, ki jo lahko danes vidite, kupite, otipate in okusite. Zgodba PolaBekeraj še zdaleč ni končana. Prav zares sva jo komaj začeli pisati in veliko tega vama morava še pokazati.

Dobrodošli v svetu PolaBekeraj.