Tako se je vse začelo. No, v bistvu se je začelo že prej. Verjetno že pri zapisovanju moje DNK vijačnice.
Poznate koga, ki je obseden z dobrimi bakterijami in fermentacijo? Se mi je zdelo da ne. No, zdaj poznate mene.
Zaradi mojega nadzemeljskega navdušenja nad drožmi se je rodila blagovna znamka PolaBekeraj.
PolaBekeraj peče, kuha, ustvarja in uči. In ravno to učenje je bilo povod, da sem spoznala svojega dobrega prijatelja in danes sodelavca, Erika Bačarja, s katerim po celi Sloveniji skupaj učiva in vodiva Šolo peke z drožmi: D(r)oživetje.
Ker pa se je skozi leta tega znanja nabralo res veliko in ker sem poleg bakterij obsedena še …khm, s čim le, s ČOKOLADO, se je začela rojevati tudi ideja o knjigi. In to ne kakršnikoli.
Takšni, ki bo vsebovala droži.
In čokolado.
Nastala je sladka d(r)oživeta knjiga.